Diskuze v CNN Prima News o tom, jak dál na Ukrajině

25.2. 202316x

Jde o to, jestli chceme pomoci zachránit Ukrajince, nebo ukrajinský režim. Chceme-li zachránit ukrajinský Zelenského totalitní režim a pomoci záměru USA bojujících ukrajinskýma rukama co nejvíce poškodit Rusko a znemožnit pro USA nebezpečné spojení ruských surovin a obrovského odbytiště s průmyslovým a technologickým potenciálem západní Evropy, pak dodávejme zbraně prodlužující válku a řadu ukrajinských hrobů.

Chceme-li pomoci Ukrajincům k přežití a jejich budoucnosti na Ukrajině, pak hledejme diplomatické řešení. Jsem samozřejmě pro tuto variantu. Američané zatím nedovolí Zelenskému žádný kompromis, Rusové ovšem nechtějí přistoupit na kompromis, který by byl prohrou.

Bohužel vše nasvědčuje tomu, že loutkovodič pětikoalice + ANO a média hlavního proudu usilovně podporují eskalaci konfliktu. Vyjádření pro diplomatické řešení je nesmyslně vykládáno jako podpora Putina, přestože evidentně Ruská federace sází na vojenské řešení. Neustále čteme a slyšíme, že „Putin se nezastaví“, ačkoli mu rozhodně nechybí území ani zdroje… Je to jen záminka pro eskalaci konfliktu.

https://cnn.iprima.cz/vondra-kdyby-rusko-vyhralo-mame-ho-bliz-a-s-vetsim-apetitem-nejsme-jen-pozorovatele-201569