Demokracie nebo Tálibán?

13.12. 202219x

Zelenský je diktátor, je to nebezpečný autokrat, používající stovky miliard z daní amerických občanů k vytvoření policejního státu na Ukrajině

Vybírám „nejhustější“ výroky moderátora americké TV FoxNews Tuckera Carlsona na adresu Volodymyra Zelenského, čerstvého držitele titulu osobnosti roku podle amerického časopis Time. Zbytek si vyslechněte v přiloženém videu.

„V únoru napadlo Rusko Ukrajinu.

Nikdo nemá právo napadnout suverénní stát, hlásali jsme. (Afghánistán a Irák zjevně pod toto právo nespadají.) Putin byl vtělené Zlo, Zelenský byl popisován jako statečný, čestný a pohledný obránce demokracie. Dokonce ho na CNN srovnávali s Georgem Washingtonem. Bojoval přece za ideály, na kterých stojí i USA. Všichni Američané propadli kouzlu Zelenského, i ti, kdo nehlasovali pro Bidena. Bylo těžké odolat.

Tím horší je přiznat si, jak běží čas, že Zelenskému nikdy nešlo o mír a demokracii. Ve skutečnosti má daleko blíže k Leninovi než Washingtonovi. Je to diktátor. Je to nebezpečný autokrat, používající stovky miliard z daní amerických občanů k vytvoření policejního státu na Ukrajině. Během posledního roku zakázal Zelenský opoziční strany, zakázal opoziční média, zavřel své politické oponenty do vězení, poslal vojáky do kostelů. Jeho vojáci provedli razie v kostelech a klášterech, dokonce v klášteře plném jeptišek.

A Bidenova administrativa neřekla ani slovo. Dokonce mu přislíbila další miliardy dolarů. Takže logicky se Zelenský stává stále drzejším. Minulý týden dokonce oznámil svůj plán zakázat celou církev. A to ortodoxní církev. A to proto, že není dostatečně loajální k jeho režimu. A řekl to nahlas. „(Nikdo, kdo je závislý na agresorovi, nesmí ovlivňoval lidi na Ukrajině Ortodoxní církev tak podle něj činí a proto je proti ní nutno zasáhnout“ – slova Zelenského)

Ve svobodné zemi se nezakazuje nejrozšířenější náboženství jen proto, že není zcela v souladu s ideologií těch, co zrovna v zemi vládnou. Ale Zelenského režim to dělá, a dokonce chce trestat lidi za praktikování jejich náboženství. Dokonce hrozí osobní, ekonomické a trestní sankce každému křesťanovi, který by se odvážil hlásit se k zakázanému náboženství. Ukrajinská ortodoxní církev je stará víc než 1000 let,“ říká Carlson. A je to neomezená podpora Bidenovy administrativy, která umožňuje Zelenskému ji zakázat.

Zde je odpověď biskupa pravoslavné církve (v ukrajinštině): „Jsou lidé, kteří chtějí zakázat naši víru a pravoslavnou církev! Pak tyto lidi zastaví Bůh! Bratři a sestry, tito lidé začali bojovat proti Bohu! To nejsou praví Ukrajinci! Naše požehnaná Ukrajina je věrná Ukrajině a celá pravoslavná Ukrajina se dnes modlí!“

„Není dovoleno posílat vojáky do kostelů, není dovoleno zavírat kněze a není dovoleno zakazovat celou církev“, pokračuje Carlson. A americká média to ignorují nebo omlouvají válkou. Ale to není ospravedlnění pro to, co se děje. „Ukrajinská pravoslavná církev je ukrajinská, ne ruská. Neexistuje žádné napojení na Putinův režim. Dokonce oficiálně odsoudila ruskou invazi. Ale americké celebrity k počínání Zelenského neřekly vůbec nic. G.W. Bush, známý obhájce křesťanství, dokonce ve vzájemném rozhovoru přirovnal Zelenského k Churchillovi. A nyní křesťanští členové Kongresu k Zelenského aktivitám mlčí, k tomu, kolik křesťanů jejich „přítel“ zavřel a kolik kostelů obsadili jeho vojáci.“, upozornil Carlson.

V jeho pořadu, který přikládám v komentářích, následuje defilé kongresmanů, politiků a samotného prezidenta, vyjadřujících podporu ukrajinskému lidu. Biden – „Amerika nemůže stát stranou, musí bránit svobodu kdekoli na světě.“

„Všichni tito lidé, které jste viděl“i, pokračuje Carlson, „dělají své kampaně i v křesťanských kostelech po celé zemi. A ani slovo o tom, že v jiné zemi se prastará křesťanská víra zakazuje? A že podporují vládu, která to dělá?

Mnozí mohou říct, že to je cena za svobodu. Ale skutečnost je taková, že obyvatelé Ukrajiny nemohou poslouchat zprávy, které jsou kritické k režimu Zelenského, protože tato média jsou zakázaná. Nesmějí poslouchat ruské zpěváky. A ne, není to v Afghánistánu, který kontroluje Tálibán, je to demokracie na Ukrajině. Tamní lidé si nemohou hrát ruské zpěváky, volit opoziční strany, protože byly zakázané a politici zavření. Teď se dělají razie v kostelích a zavírají se kněží.

Tohle všechno si režim naplánoval. Proč to hájíme? Protože jsme to schválili a platíme to z našich daní.

Ukrajinský ministr obrany je tak šťastný, že je námi tak dobře placen, že má naši podporu a může ničit opozici ve vlastní zemi, že dokonce nechává za peníze z našich daní natáčet videa na sociální sítě, propagující tančící ukrajinské vojačky.“, konstatoval Carlson (Video v ukázce)

„To je groteskní. Oni se prostě baví. Je to ten samý ministr, který „vynalezl“ Přízrak Kyjeva. Oni bojují proti svému skutečnému nepříteli, a ten je vždy domácí.

A teď je Zelenský Osobnost roku časopisu Time a média řvou na jeho podporu. Historik John Meacham ho v televizi MSNBC dokonce přirovnal k papeži. Jan Pavel II. byl prý také herec, Ronald Reagan také, Churchill měl rád herce… Zelenský se tím pádem prý ocitl v elitní společnosti, kam plně patří svou osobností a „smyslem pro význam médií“, jako všichni velcí vůdci.

Velcí vůdci. Budou hájit člověka, který opoziční média zavírá, vězní opoziční politiky a novináře, zakazuje církev a vězní kněze. Budou ho hájit, ať udělá cokoli.“, konstatoval Carlson.

Za sebe dodávám, že anketa Osobnost roku, provozovaná americkým časopisem Time, je dost „profláklým“ podnikem. V roce 1938 byl tímto titulem dekorován nacistický Führer Adolf Hitler – za zabrání Sudet. Rok poté byl osobností roku Time vyhlášen sovětský diktátor Josif Stalin. Ten dostal cenu dokonce dvakrát. Zelenský je tedy ve skvělé společnosti, kam patří i íránský ajatolláh Chomejní, který cenu získal v roce 1979 za nastolení islamistické diktatury v Iránu.

Podívejte se, jaká trička se prodávají na Ukrajině!

Musím se přiznat, že jsem váhal, zdali mám tento příspěvek zveřejnit. Jednak je to příliš děsivé, a za druhé, pokud cenzura funguje nestranně, musí to smazat.

Ukrajinský webshop nabízí trička: Kill Russian Babies

Bylo dosaženo další úrovně brutalizace a krutosti: ukrajinský internetový obchod SOPH nyní inzeruje obrázky „ruských novorozenců k snídani“ s ohavnými slogany na tričkách. „Kill Russian Babies“ lze číst mimo jiné.

Zvěrstva války na Ukrajině už dokumentovala četná videa. Ukrajinský internetový obchod SOPH nyní opět zdůrazňuje hrůzu války. Se slogany na tričkách jako „Kill Russian Babies“ nyní propaguje vraždy bezbranných kojenců a malých dětí. To posouvá válku na další úroveň krutosti. Nejhorší na tom je: Mnoho ukrajinských influencerů kampaň schvaluje a nyní šíří zprávu svým tisícům sledujících na Instagramu, Twitteru & Co.

Spousta fotek online

Na internetu je zveřejňováno stále více fotografií s uvedenými tričky. Existují také další extrémně děsivá rčení a ilustrace. Obchod má na svém instagramovém kanálu 1579 fanoušků.

https://bit.ly/3PhpYxk

Autor: MUDr. Ivan David, europoslanec za SPD, zdroj FB a Pokec24